Hem  Hemsidor  Info  Portfölj  Fakturor  Blog  Kontakt     

 
Info

Hemsida
Ja, hur går det hela till när man ska göra en hemsida då? Det som Du behöver meddela mig om är följande:

• Hur många/vilka undersidor Du behöver
• Vilket/vilka språk Du vill ha hemsidan på
• Om Du har några speciella önskemål om sidans layout
• Om Du behöver hjälp med att registrera serverplats och domännamn
• Om Du vill att jag ska sköta underhållet av hemsidan sen eller om Du själv vill göra det

Efter att vi har talats vid, börjar jag ta fram en layout och denna mejlas sedan över till Dig för godkännande. (Om Du har egna fotografier som Du vill ha med i layouten, så mejlar Du över dessa till mig så att jag kan använda mig av dem. Har Du inga egna bilder så fixar jag passande bilder.)

Jag sätter sedan ihop sidan rent tekniskt och laddar därefter upp den på en av mina testservrar, så att Du hela tiden kan följa arbetet med den. När detta moment är klart, så vill jag ha text och bilder av Dig. Text och bilder skickar Du till mig då via email eller vanlig post. Tänk på att Du ansvarar för all text, översättning (om inget annat har överenskommits) och alla bilder.

Det tar ca en vecka att göra en hemsida, förutsatt att jag har fått allt material från Dig och att det inte är någon annan före i kön för att få en hemsida gjord. 
Betalning av hemsidan skall ha gjorts innan jag tankar upp den på Din egen domän/server (om inget annat har överenskommits).

Underhåll av hemsida
Antingen så kan Du låta mig sköta allt underhåll av hemsidan (uppdateringar av texter och bilder) eller så kan Du sköta detta själv. Om Du väljer att sköta sidan själv så måste Du ha vissa baskunskaper i bl.a. html, bildbehandlingsprogram, ftp-program o.s.v. eftersom jag ej längre har någon möjlighet att anordna introduktionskurser i detta.

Jag uppdaterar mina kunders hemsidor kontinuerligt efter deras behov och önskningar. Får jag in en uppdatering av kund innan klockan 12:00 så görs den i regel samma dag.